Marić opet šokirao: "Ljubavnica je lijepa reč, to je ljubav! Supruga je samo OSOBLJE U KUĆI"

Psihijatar Jovan Marić svojim problematičnim izjavama godinama šokira, a stavovi iza kojih stoji su puni nepoštovanja i netolerancije, a poslednji, na Dan zaljubljenih, profesor je dao prednos ljubavnici, umjesto suprugi.

BUKA portal / 14. Februar 2020

printscreen

"Danas je dan zaljubljenih, nije dan ljubavi", počeo je profesor svoje izlaganje. 

alt"Kad sam rekao jednoj sudiji riječ "ljubavnica", ona me izgrdila: "Nemojte, profesore, pa to je ružna riječ". Ma, kako ružna riječ, to je divna riječ! Kreće od "ljubavi"! Imati ljubavnicu, znači to je ljubav u pitanju! To je korijen te riječi. A onda ide intimna prijateljica, pa švalerka... a žena je partnerka stalna, majka djece", šokirao je ponovo Marić

"Onda je žena kod osoblje u kući", dodala je voditeljica.

Međutim, ti je profesor nije zaustavio, pa je ponovo žene, odnosno supruge okrivio što su muškarci nemarni.  

"Gledajte, prije smo izvodili za 8. mart žene na večere, igranke. I danas muškarci to rade, ali se napiju od muke, dok za 14. februar izađu na ista mjesta ali sa mlađim ljubavnicama", nastavio je da iznenađuje profesor. 

"Vi ste opasni ženomrzac", odgovorili su mu u studiju.

"Davno sam shvatio, prihvatite ovo pravilo. Muškarcima u godinama treba priči sa poštovanjem, ženama u godinama treba prići s taktom, to je jako važno i mudro", rekao je Marić u Jutarnjem. 

"Jesam li ja ovde pozvan da komentarišem o seniorima, da li se seniori zaljubljuju ili da komentarišem usamljenost kao ozbiljnu bolest. Ozbiljan je to bolest biti usamljen. Biti sam, to znaju kreativni ljudi, koji da bi pisali moraju da budu sami. Biti usamljen i sam su dva različita pojma. Stari ljudi ostaju sami i onu su usamljeni, ali se i oni zaljubljuju ", počeo je psiholog Marić.

 

Slobodna Bosna


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.