Marko Vidojković: ANA 5G BRNABIĆ

U naredne tri godine celom Srbijom zračiće kineski 5G talasi, a vi ćete zahvaljujući tome moći da povežete svetlo na terasi sa rernom, a ko zna, možda i sami zasvetlite. Nema veze, to je Brnabin tehnološki napredak.

Marko Vidojković / 26. Juni 2019

 

Naravno, niste ludi da verujete Brnabi u kom god obliku da vam se ukazuje, a uskoro će to biti u obliku visoke funkcionerke Srpske napredne stranke, pošto je mučeći nas i pljačkajući poslednjih godina, te slepo izvršavajući sve poremećene naloge pokvarenog i ludog Aleksandra Vučića, neosporno zaslužila inicijaciju u najmoćniju bandu u zemlji.

A setite se samo, Brnaba je na jedan tren bila naša mala pobeda. Bilo je: jebote, neće valjda Vučević, ili još gore Selaković, da naslede pomahnitalog vožda na mestu premijera, propadosmo! Glasnogovornik evropskih želja i interesa, Blic, danima je na naslovnoj strani, velikim slovima nabrajao razloge zbog kojih Brnaba treba da postane premijer. To je bio jasan znak ko je izbor Alekovih gospodara, te smo se i mi na trenutak prešli, pomislivši kako je Brnaba, kao ministar malo mutava i nikakva, ali nema veze, ipak bolje rešenje na premijerskoj poziciji od nekog drugog iz naprednjačke ergele razjarenih lopuža.

U početku je bila fikus. Nije se mnogo mešala u svoj posao, nastupi su joj bili, kao i u doba ministrovanja, unjkavi i mutavi, usmereni na prazno hvalisanje nepostojećih uspeha srpske vlade, te neprekidno brbljanje o tome kako je digitalizacija Srbije njen glavni zadatak u narednom periodu. Nismo očekivali mnogo od Brnabe, ali se u nekima potkrala nada kako će tokom vremena ona ipak malo ublažiti opšte razaranje društva koje je pre nje napravio Vučić. A ona je uradila upravo suprotno.

Zahvaljujući Brnabi otvaranje računa u banci danas izgleda kao sklapanje neželjenog braka sa Dina karticom, pa tek zatim sa karticom koju ste zapravo hteli, jer Dina kartica je obavezna, a ova druga nije. Do sad smo svi naučili kako Brnabin burazer ima tesne veze sa proizvodnjom i distribucijom ove proklete kartice, koju građani demonstrativno kidaju zubima odmah po izlasku iz banke. Dobro, namestila je bati šljaku. I Vučić je svom. Samo što je ova donela zakon o pomoći bati.

Brnabina veza sa vetroparkovima davna je prošlost, jer je prešla u ekipu koja podržava mini hidrocentrale – naš novi strateški energetski izvor, koji proizvodi čitavih jedan i po posto električne energije u Srbiji, ali zato stoprocentno uništava ekosisteme. Silom zakona, svako domaćinstvo mesečno izdvoji prosečno pedeset dinara za mini hidroelektrane, a vrapci iz Radojičićevih kućica odavno pevaju da je to biznis Vučićevog kuma i još nekih. Mafijaški biznis, a legalan, kao i Dina.

Protokom vremena, Brnaba je pokazala bahatost u odnosu sa medijima skoro pa veću nego njen poglavnik. Posle blamiranja u intervjuu za Dojče vele, kada je svojim neargumentovanim bezobrazlukom gledaoce dovela do toga da se zapitaju da nije malo i retardirana, osim što je pokvarena,  Brnaba je krenula da se na isti način ponaša u svakoj medijskoj prilici. Svađa se sa slobodnim medijima, sa predstavnicima medijskih udruženja, sa izveštajem Evropske komisije, ona se neprekidno kurobeca, pritom koristeći jedino argumente iz vrtića (“Nije tako” i “Neću”).

Pre nekoliko meseci, a da nam nije ni rekao, Brnabin ministar Doktor Nebojša, sklopio je dil sa kineskim tehnološkim gigantom o nabavci hiljadu pametnih kamera, koje će, da uprostim, svakog trenutka znati sve o Beograđanima i to vredno beležiti na hard disku i slati “velikoj braći”. Sa istim gigantom, koji je trenutno u nemilosti zapadne civilizacije, prvi na svetu sprovodimo 5G internet na teritoriji cele zemlje. Ni nemamo pojma koliko zrači jebeni 5G, o proceni uticaja na životnu sredinu niko nije ni razmišljao, ali eno prve 5G stanice u nučnotehnološkom parku na Zvezdari, Brbabinom ličnom diznilendiću. U naredne tri godine celom Srbijom zračiće kineski 5G talasi, a vi ćete zahvaljujući tome moći da povežete svetlo na terasi sa rernom, a ko zna, možda i sami zasvetlite. Nema veze, to je Brnabin tehnološki napredak.

Umalo da napišem kako je Aleksandar Vučić bio bolji premijer od ovog malog genijalca, ali to ne bi bilo tačno. On je premije, osim što je i sve ostalo.  Sigurno srljanje u  5G Srbiju nije Brnabina ideja, kao što ni ideje o nekontrolisanom kineskom svenadzoru nad građanima nisu Nebojšine. Sve to dolazi iz mračne kuhinje u Jajincima, čije je istureno odeljenje na Andrićevom vencu.
Naravoučenije: Baš bi mi bilo krivo kada bi posle Vučićevog pada Brnaba ostala ikakav politički ili društveni faktor. Uzdam se u to da će je njena tupavost držati uz Vučićeve pantalone sve do samog njegovog kraja.

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.