Marko Vidojković: TIJANINA DIKTATURA

Da li ijedan zakon koji donesu govna što smrde u skupštini banana Republike Srbije može biti dobar zakon? Naravno da ne može.

Marko Vidojković / 22. Maj 2019

Pod svetlošću sveća koje gore u pomen Tijani Jurić, skupina naprednjačkih lešinara direktno joj se posrala na grob, donevši „Tijanin zakon“ kojim je, nasuprot svi civilizacijskim dometima, uvedena doživotna kazna bez uslovnog otpusta za ubice nemoćnih lica, dece i trudnica... i terorista, atentatora, izvršilaca državnog udara, ukratko - neprijatelja režima, da budemo do kraja načisto sa poentom ovog pravnog akta.

Evropska unija pokušala je da apeluje na s uma sišavšeg diktatora Aleksandra Vučića, rečima alo bre, šontavi, kakav to zakon donosiš, jel se sećaš ti ko te doveo na vlast, međutim, on već nedeljama otvoreno pred kamerama napušava kurcem i najjače zemlje sveta, nazivajući njihove izjave nečim najglupljim što je u životu pročitao, pa zatim roštilja i sve susedne države, svojim nebiranim rečnikom stavljajući do znanja da se u potpunosti odvojio od realnosti. 

Čemu služi takozvani Tijanin zakon, ispisan govnjivim naprednjačkim mastilom na grobu mrtve devojčice? Služi da se opozicija optuži kako podržava silovanje nemoćnih lica i trudnica, zato što je bojkotovala sednicu parlamenta na kojoj je ovaj zakon donešen. Ali, to je samo početak. Daj da Tijaninom zakonu dodamo i paragrafe po kojima možemo bilo kakvu kritiku vlasti da okarakterišemo kao državni udar, pa da kritičara strpamo u mardelj do smrti, joj, kako smo pametni.

Tako je izgledalo planiranje Tijaninog zakona, samo dodajte još kokain i silikonske prostitutke. Sledeće što, po istom zakonu, dolazi na red jesu mini pokušaji državnih udara, u vidu rezigniranih tvitova, nadrkanih kolumni ili besnih izjava očajnih građana. No, to nije ništa u odnosu na ono što je prava poenta: svaki pokušaj policije da uradi svoj posao i uhapsi nekog od kriminalaca koji su uzurpirali vlast okarakterisaće se kao državni udar i sankcionisati doživotnom robijom, zahvaljujući kriminalcima infiltriranim u tužilaštvo i sudove.

Šta nas dalje čeka, osim što ćemo svi da najebemo? U istoj toj zgradi, ispred koje simbolično igraju konji, mazge i magarci koji njene tepihe blatnjaju govnjivim potkovicama doneće i zakon o Kosovu. To jest, izvršiće državni udar, ali onaj za koji se ne snose posledice. Sedam godina nakon dolaska na vlast, izbuljena zadrigla fekalija, Aleksandar Vučić, siguran da neće imati oponirajućih glasova, jer je skupštinskim terorom opoziciju bukvalno izbacio na ulicu, doći će da pred svojim potkupljenim praznoglavim glavoklimačima predstavi rešenje za Kosovo, koje će oni i bez slušanja izglasati. Da se spreči reakcija građana na odluku da se Kosovu ne spreči ulazak u UN, te da se spreči svaki pokušaj državnih organa da se odupru samovolji impotentnog punoglavca iz 45 bloka, donešen je Tijanin zakon. 

A vi ste u fazonu da se prepirete oko toga da li Tadić zaslužuje da opet bude u Demokratskoj stranci, da li je Vuk Jeremić mali Koštunica koji liči na Sunđer Boba, da li je Sergej lud, da li su u Građanskom frontu sve sami boljševici, da li je Nikola Kojo napravio dil s Telekomom, da li je Teodorović odveć star za predsednika Srbije, da li Dušan Petrović živi previše blizu Nebojše Zelenovića, da li je Boško Obradović umiveni Ljotićevac, i tako dalje, jer ko god da se pojavi, neće biti dovoljno dobar, ne zato što ste kukavice, mada ima i toga, već zato što ste, preko društvenih mreža, primorani da se javno izjašnjavate o stvarima o kojima je bolje držati jezik za zubima.

Budite pametniji od algoritma koji vama upravlja, kačite na net slike papagaja i zalazaka sunca i videćete koliko će vam politička borba lakše pasti. Odolite težnji da selfijima s protesta drukate sami sebe i mnogo lakše ćete svariti bilo kog političara koji šeta sa vama. Protesti petkom i subotom jedini su preostali način za kontrolu režima kome se dlanovi već kupaju u krvi, a sutra će im krv, ako treba, stići i do lakata. Naša i vaša krv. 

Građanski protesti, dakle, ne smeju stati. Protest je naša dužnost, u trajanju od nekoliko sati, tokom kojih ćemo pokazati da smo ustali protiv onoga što nam iskompleksirani psihopata, izgubljen u psihijatrijskim dijagnozama, Aleksandar Vučuć, i njegove horde rade. Da li bi Tijaninog zakona bilo da je na ulicama bila kritična masa koja demonstrira protiv njega? Šta bi bilo sa prethodnim nakaradnim zakonima, kojima je demokratija u Srbiji sahranjena? Nikada nećemo saznati, jer na ulicama nije bilo nikog. 

Odlazak na protest nije borba za dolazak opozicije na vlast, već borba za goli opstanak pred terorom Aleksandra Vučića i njegove bande. Protesti petkom i subotom neće ga oterati sa vlasti, ali će nam pomoći da nam životi postanu lakši do sledećih izbora. Ako protesti stanu, najebaćemo, pošto oni milosti nemaju. Njihovi zločini ne poznaju granice, čak je i Tijana Jurić ponovo silovana i još jednom ubijena, a ovog puta smo to mogli da pratimo uživo. 
Stanite u red za doživotni zatvor.

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.