Martina Mlinarević prvi put u Srbiji: Promocija knjige HUZUR

Promocija knjige Huzur Martine Mlinarević biće održana u petak, 12. jula, sa početkom od 19 časova u KROKODILovom Centru za savremenu književnost u Beogradu.

BUKA portal / 08. Juli 2019

Foto: FB

 

U razgovoru će sa autorkom učestvovati Bojan Marjanović.

Knjiga Huzur priča je o suočavanju s najtežim ljudskim strahovima. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života. Huzur insan je ispunjen čovek, spokojan, emotivno i telesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavoleo sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvetu.

Knjiga Huzur dosad je prevedena na makedonski i poljski, uskoro izlazi na francuskom i slovenačkom. Huzur je izašao već u pet izdanja i po knjizi se u Narodnom pozorištu Mostar upravo priprema izvedba predstave.

Martina Mlinarević jedna je od najpoznatijih autorki iz BiH. Iza sebe ima knjige Neprocjenjivo, Ljetos i drugi ledovi, a u Beogradu će se po prvi put predstaviti sa novom knjigom Huzur. Martina je godinama bila poznata kao jedan od najoštrijih kritičara bosanskohercegovačkog društva i usko je sarađivala sa svim medijima u zemlji i regionu, a u poslednje vreme fokus njenog stvaralaštva je prožvljavanje lične borbe s izuzetno agresivnim karcinomom dojke što joj je iz temelja promenilo život, ali je i ona svojim stavom, cinizmom, humorom i otvorenoću promenila odnos javnosti prema teškoj bolesti.

Pored Beograda knjiga će biti predstavljena i u Novom Sadu i Lazarevcu.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.