McDonald's prvi put u istoriji drastično mijenjaju jedno od najprodavanijih jela

'Ovakve opcije više nisu neobične'

BUKA portal / 04. Januar 2019

Prvi put u povijesti, McDonald’s je uveo prvi vegetarijanski Happy Meal na britansko tržište. Time žele prilagoditi meni sve većem broju djece čiji roditelji ne preferiraju meso, piše iNews.

Odluku su pozdravili vegani i vegetarijanci te naglasili kako ovo pokazuje da hrana na bazi povrća polako postaje svakodnevnom i ne toliko neobičnom.

Glavni dio novog Happy Meala je tostirana tortilja s popečkom od graha, paradajza i paprika umjesto piletine ili junetine, s dodatkom kečapa i zelene salate. Takav vegetarijanski wrap ima samo 209 kalorija, a pun meni sadrži piće i dodatak poput pomfrita, mrkve ili ananasa. Sve skupa košta 2,49 funti. Iako sastojci u sebi ne sadrže mlijeko, McDonald’s ih nije reklamirao veganskim jer prolaze kroz iste tostere kao i ostala peciva u restoranu.

Na receptu su radili s britanskim društvom vegetarijanaca (Vegetarian Society) i udrugom majki (BritMums). Čak trećina posjetitelja McDonald’sa u Velikoj Britaniji izjavila je kako im je bitno uključiti što više hrane bez mesa u svakodnevnu prehranu.

 

Ponuda u hrvatskim restoranima

- Postoji povećana potreba za vege opcijama i fantastično što je McDonald’s to prepoznao i uključio se. To je posebno važno za mlade vegetarijance kako bi imalo što jesti dok su vani s prijateljima – izjavila je Lynne Elliot iz Vegetarian Society.

- Veganska hrana nije rezervirana samo za vegane. Prihvatljiva je za brojne režime prehrane i religije, ali i za sve one koji misle na svijet oko sebe – dodala je Dominika Piasecka iz The Vegan Society.

Osim vegetarijanskog odabira za djecu, od 3. januara je dostupan i ‘spicy’ vegetarijanska tortilja za odrasle.

Kako piše Novac.hr, u hrvatskim McDonald’s restoranima ova opcija još nije dostupna, ali u svojoj ponudi imaju McWrap Crispy Veggie – tortilju s vege fileom od obranog mlijeka, sa svježom salatom i rukolom, rajčicom, sirom i dvije vrste umaka, kao i McChicken Veggie, burgerom koji sadrži vege file od obranog mlijeka, svježu salatu i McChicken umak. Također, može se naručiti vegetarijanska Caesar salata.

 

Novac.hr


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.