Milanović komentarisao stanje epidemije u BiH: Tamo su najuspješniji..

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je boravio u Istri te je na pitanje novinara komentarisao i borbu s epidemijom korona virusa. Milanović se posebno osvrnuo na situaciju u BiH.

BUKA portal / 02. Mart 2021

Upitan da komentariše borbu s epidemijom u ovom trenutku Milanović je rekao da se trude, kao i sve vlade.

"I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Europi, u cijelom svijetu. Naravno, najuspješniji su u Bosni i Hercegovini. Tamo niti je ko bolestan, niti ko umire, niti je ko u bolnicama, niti ko priča o tome, niti se ko cijepi. To je to", odgovorio je predsjednik na pitanje novinara.

Dodao je da konkretne mjere hrvatske Vlade nije i neće komentarisati ali istakao je kako je odluka o osnivanju Štaba "potpuno neustavna, bez obzira o tome što o tome misli Ustavni sud".

"Ja tu ne mogu djelovati", kazao je Milanović, prenosi "Dnevnik.hr".

Na drugu stranu ipak moramo napomenuti da je u posljednjih nskoliko dana došlo do porasta broja pozitivnih na virus korona kao i da raste broj hospitalizovanih građana, dok je broj smrtnih slučajeva  također u porastu, tako da je ocjena hrvatskog predsjednika u najmanju ruku problematična. 

Na ovo dodajmo i to kako je Milanovića prokomentarisala Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske koja je rekla kako iz izjave treba izuzeti Republiku Srpsku jer tu korona postoji, te da je otpočet proces imunizacije. 

 

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.