Milanović: Treba ukinuti sve mjere. Nakon sezone, da nam ne govore da smo divljaci

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je proizvodne pogone tvrtke Varteks i izložbene prostore Varteksa i VarteksaPRO, koji proizvodi specijalnu vojnu odjeću, u Varaždinu. Dao je izjavu za javnost.

BUKA portal / 21. Juli 2021

"U Hrvatsku se prelijeva histerija iz drugih država. Strah od cjepiva je jedno od značajnijih posrnuća ljudske pameti. Kako idemo jugoistočnije, tako se manje ljudi cijepi. Ljudi, cijepite se. Od struke slušamo svašta i ništa. Što idete istočnije, to je veća skepsa. Hrvatska nije ni najbolja ni najgora, sasvim dobro stojimo. Poruka svima - uzmite cjepivo. A prijetnje vlade - baš me zanima kako to misle postići", rekao je Milanović.

"Zaštitili smo starije ljude. I ako ne dođe do novog virusa, mi smo zaštićeni. Onaj tko se ne želi cijepiti, zašto bi on bio problem za mene ili za vas? Zašto bih ja njemu rekao da se on više ne može liječiti? Ja sam rekao prije Nove godine, onog trena kad bude više cjepiva nego zainteresiranih - gotovo. Nema više restrikcija. Dajmo tom trenutku još 30 dana. Nakon sezone, da nam nadobudni pametnjakovići ne govore da smo divljaci. To je nekakva izlazna procedura i nakon toga gotovo", kaže Milanović.

"Sve što mogu reći je - daj cijepi se", rekao je. "Misli na sebe, ne na druge. Zaštiti sebe, dalje od toga ne možemo", kaže Milanović.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.