Milioni za Srebrenicu!

Vlada Srbije odobrila je jutros budžet za Srebenicu u visini od pet miliona evra. Od pet miliona evra ili deset miliona konvertibilnih maraka pripremljenih za Investiciono razvojnu konferencije "Srebrenica 2015", koja se danas i sutra odžava u tom gradu, dva miliona će biti uplaćeno u gotovini, a preostala tri miliona evra kroz projekte.

Buka /agencije / 11. Novembar 2015

 Projekti će biti odabrani na osnovu potreba Srebrenice i oni će sami odlučiti gdje će biti investirani, u školu, bolnicu ili nešto drugo.

 

U Srebrenici je počela dvodnevna Investiciono-razvojna konferenciji "Mogućnost i perspektive razvoja - Srebrenica 2015", na kojoj će pred više od 300 učesnika iz regiona biće predstavljene mogućnosti ulaganja, kao i mere stimulisanja investicija koje pruža ova opština.

 

Dodik obećao pomoć od 3 miliona KM

 

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je na Investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015. obećao pomoć Opštini Srebrenica u iznosu od dva miliona konvertibilnih maraka (KM) u naredne dvije godine, u cilju intenziviranja razvoja te opštine.

 


Dodik je kazao kako razvoj predstavlja ključ svih aktivnosti koje provode i "želimo da vidimo Srebrenicu daleko razvijeniju i došli smo kako bi podržali sve napore da bude više investicija u Srebrenici."

On je podsjetio "da država ne može da pravi fabrike", ali da može da bude podrška i da omogući uslove i "bude stimulativna za one koji to žele." 

 

Dodik je kazao da su on, Vlada i svi u RS zainteresovani za razvoj Banje Guber i da će podržati svaki oblik izgradnje banje koji je integrativan. 

 

"RS je ulagala u Srebrenicu i mi je ne odvajamo od ostalog dijela RS-a i čak šta više želimo da još dodamo značaj nekim projektima", rekao je Dodik.

 

Predsjednik RS-a je rekao da će Vlada RS u naredne dvije budžetske godine izdvojiti po 500.000 KM i dodatno dva miliona za određene projekte.

 

"To su ukupno tri miliona u cilju obezbjeđivanja uslova da bi se privukli investitiori", rekao je Dodik.

 

On se zahvalio posebno Aleksandru Vučiću, premijeru Srbije, dodavši da je prisustvo Srbije već vidljivo kroz gradnju mosta Bratunac - Ljubovija, a da je na vlastima BiH da to bude prelaz koji će omogućiti prelaz robe na najvišoj carinskoj obradi.  

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.