MILIONSKI KRIMINAL U toku pretresi objekata čiji su vlasnici osam državljana BiH

“Zajam”

BUKA portal / 03. Mart 2021

U akciji kodnog naziva “Zajam” istražioci MUP Republike Srpske na području Banjaluke i Prijedora pretresaju objekte čiji su vlasnici Dijana Đ, Zoran S, Lidija Z, Jelena S, Edin V, Bojan Sava I, Tanja S.D. i Žana B.

MUP RS ranije je saopštio da sa policijskim agencijama Slovenije i Hrvatske provodi međunarodnu akciju kodnog naziva “Zajam” usmjerenu na višemilionski privredni kriminal.

– Na osnovu naredbi osnovnih sudova Banjaluka i Prijedor obavljaju se pretresi na osam lokacija na području Banjaluke i dvije lokacije na području Prijedora u cilju dokumentovanja krivičnih djela „Zloupotreba položaja ili provjerenja u privrednoj djelatnosti pomaganjem“ iz Krivičnog zakona Slovenije, što odgovara krivičnim djelima „Nazakonito postupanje u privrednom poslovanju“ Krivičnog zakonika Republike Srpske – saopšteno je iz MUP.

Pretresi lokacija se obavljaju kod osoba inicijala D.Đ, Z.S, L.Z, J.S, E.V, B.S, T.S.D, Ž.B. i jednog privrednog društva u Banjaluci.

– Navedene osobe se sumnjiče da su krivična djela počinile na području Republike Slovenije, tako što su preko svojih žiro računa otvorenih u Sloveniji, Mađarskoj i Austriji, kao i preko računa njihovih preduzeća, omogućili izvlačenje novca iz više privrednih društava iz Slovenije u iznosu od više miliona evra – naveli su iz MUP RS, prenosi Srpskainfo.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.