Milorad Dodik: Naravno da ću navijati za reprezentaciju BiH u fudbalu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je na press konferenciji u Banjaluci da će navijati za reprezentaciju BiH u narednim mjesecima.

BUKA portal / 01. April 2019

Na pitanje novinarke RTRS otkud odjednom ta vrsta preokreta jer do sada je govorio da neće nikada navijati za reprezentaciju BiH, Dodik je rekao da ne trebamo pamtiti ljude po riječima već po njihovim djelima, te je dodao da je on kao mladić u pauzama između učenja i obrađivanja zemlje traktorom volio da razbaci s drugarima fudbal na male golove, a da se u to vrijeme nije pitalo ko se kako zove, već ko kako igra. “ Nismo tada imali imena-već nadimke” – naglasio je Predsjednik

Dodao je još da su to bila sjajna vremena za oranje, za fudbal i za život I da bi on lično volio da se ta vremena vrate.

 Upitan od strane novinara BUKA portala da li je njegova odluka da počne da navija za reprezentaciju vezana za upitnost aranžmana BiH sa MMF, Dodik je uzvratio pitanjem : “ Ko si ti da me to pitaš” i zaključio, "nisi ti Ivan Ivanović da ti pričam priče, stalno provocirate nešto".

Prisutni na konferenciji su dobili po loptu na duvanje u dezenu BiH zastave na poklon kao znak nepažnje za 1. April, dan šale i pošalice.

 
Tekst objavljen 1. aprila, na Svjetski dan šale i satiričnog je karaktera
 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.