Mlada sportistkinja otvorila dušu: Trener me je tukao do krvi

Imala sam 11 godina kad je počelo fizičko zlostavljanje

BUKA portal / 12. August 2020

Mlada kineska klizačica Džesika Šuran Ju (Jessica Shuran Yu) jedna je u nizu djevojaka koje su u ranoj mladosti pretrpile zlostavljanje svog trenera.

Dvadestogodišnja Džesika je godinama nastupala pod singapurskom zastavom, a kroz šta je sve prošla, opisala je na društvenim mrežama. Na ovaj korak se odlučila motivirana sve češćim istupima gimnastičarki koje su imale sličnu sudbinu.  

- Imala sam 11 godina kad je počelo fizičko zlostavljanje. Trener bi me tukao zaštitnom navlakom za noževe klizaljki. Kad bi se naljutio, a to se događalo svaki put kad bih napravila i najmanju grešku, tražio me da ispružim ruke i počeo da me udara. Nekad bi me tukao i bez upozorenja po rukama i nogama i to pred svima na klizalištu. Kad je imao posebno loš dan, udario bi me i po 10 puta zaredom - napisala je Ju.

Međutim, njenim patnjama tu nije bio kraj. 

- Kad bih imala probleme sa skokovima, pozvao bi me da stanem vrlo blizu njemu i onda bi me udario u potkoljenicu nazubljenim vrhom svoje klizaljke. Potekla bi mi krv, ali morala sam da nastavim s treningom - otkrila je ona. 

Avaz


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.