Mladi srpski košarkaš se srušio na treningu. Imao moždani udar

Grozne vijesti iz Grčke. Košarkaš AEK-a i povremeni član srpske reprezentacije Stevan Jelovac (32) primljen je u atinsku bolnicu nakon što mu je tokom treninga u nedjelju pozlilo.

BUKA portal / 17. Novembar 2021

 

Jelovac se srušio tokom individualnog treninga, a grčki i srpski mediji prenose kako je razlog moždani udar.

Grci također pišu kako je 208 centimetara visoki košarkaš operiran, trenutno je stabilno, no  i dalje se nalazi u ozbiljnom stanju. 

''KK AEK u punoj odgovornosti informiše javnost o zdravstvenom stanju Stevana Jelovca. Naš košarkaš je pretrpio jak moždani udar. Njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično'', objavio je AEK.

''Ovo je više od košarke, svi se nadamo da se će oporaviti, zdravlje je nešto najvažnije. Ova pobjeda je za njega, svi mu želimo sve najbolje i nadamo se da će uskoro opet biti s nama'', rekao je španski košarkaš i play AEK-a Joaquin Colom.

Jelovac je karijeru započeo u KK Vizuri, igrao je za Megu, Crvenu zvezdu, imao je neke avanture u Litvi i Turskoj, a prije pet godina bio je član i Dallas Mavericksa. Ubrzo se vratio u Europu, gdje je zatim igrao za Nižnji iz Novgoroda, Brose Bamberg i Gaziantep, a član AEK-a postao je krajem avgusta ove godine.

 

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.