Moćni Dodik, tuži Dodika Nemoćnog

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, tužio je Milorada Dodika Predsjednika Republike Srpske

BUKA portal / 22. Novembar 2018

Rezultat višegodišnjeg ignorisanja većinske javnosti jačanja privatne moći Milorada Dodika nad entitetom Republika Srpska dovelo je do potpunog obesmišljavanja njenih institucija. 

I to upravo od samog Milorada Dodika koji se neprestano kune u institucije, a radi sve ove godine na njihovom urušavanju.

Nakon odluke Suda da njegov kum i prijatelj Mile Radišić treba da ide u zatvor, Milorad Dodik je izjavio da on poštuje odluku Suda ali se sa njom ne slaže. 

Prije nekoliko sedmica pitao se naglas zašto Mile Radišić nije u zatvoru i da institucije u tom slučaju treba da rade svoj posao. 

Kada je Sud u Bijeljini aktivirao hipoteku i blokirao račune Fabrike Birač, nakon bijega dotadašnjih vlasnika koji su uživalu punu podršku Predsjednika Srpske, Milorad Dodik je izjavio da taj Sud, u Bijeljini,  treba ukinuti. 

Postavlja se logično pitanje je da li će referendumskom pitanju o radu Sudova u BiH, dodati i sudove koji mu smetaju u Republici Srpskoj. 

Lakrdija suđenja samom sebi, sve je samo ne šaljiva i zabavna. I zbog toga ovaj proces treba pratiti, i vidjeti, da li će se optuženi Dodik, od Dodika koji mu sudi, braniti Kočićevim riječima : 

Bože moj, bože, čudne ljepote u vašeg cara! Bože moj, bože, ala vi usrećiste našu zemlju! Svijet se lijepo umrtvio od nekakva dobra, i miline, pa jedva diše. Svak ves’o, zadovoljan, svak pjeva, samo se pjesna niđe ne čuje. Pritisnulo nas dobro sa sviju strana; od nekakve silne smo se miline umrtvili, pa jedva dišemo...“

 

 

 

 

Crtež Nine Hadžić po ideji Buka magazina 

 

 


Buka preporuka

Buka Karikature

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.