Momčilo Zeljković, načelnik Opštine Čelinac za BUKU: Rijeke se povlače u korita, zaplavljeno preko 100 domaćinstava, klizišta, ekipe na terenu

Momčilo Zeljković, načelnik Opštine Čelinac rekao je za BUKU da je trenutna situacija dosta bolja od one koja je bila.

BUKA/M.I.D. / 14. Maj 2019

Foto: BUKA

 

"Vode se povlače u korito. I jedna i druga i treća, to mislim na Jošavku, Ukrinu i Vrbanju. Imamo zaplavljenih preko 100 domaćinstava i dosta je infrastrukture je uništeno, dosta je klizišta je aktivirano, a ekipe su na terenu. Međutim, ono najgore je prošlo", rekao je Zeljković za naš portal.

Podsjetimo da je na sastanku Štaba za vanredne situacije opštine Čelinac jutros proglašena vanredna situacija na području ove lokalne zajednice usljed obilnih padavina i neprohodnih pravaca prema Banjaluci i Kotor Varošu.

"Malo je nedostajalo da se Vrbanja izlije u centar grada. Odlučeno je da se obustavi rad u svim osnovim školama na području opštine, centralne škole i u vrtiću `Neven`. Ogroman broj klizišta se stvorio i prouzrokovao štetu na lokalnim putevima", rekao je Zeljković ranije.

Obilne padavine prouzrokovale su veliku štetu na gradskom i mjesnim vodovodima.

Grad je bez pijaće vode i redovnog snabdijevanja električnom energijom jer su prisutna česta iskakanja na trafostanicama.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.