MUP RS i Ministarstvo odbrane BiH se oglasili povodom napada na Dajanu Dangubić

Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka rade na identifikovanju muškarca koji je verbalno i fizički napao dvije ženske osobe u tom gradu

BUKA / 07. Juli 2019

Iz policije su naveli da se napad desio 30. juna oko 00:45 sati kada su dvije ženske osobe sjedile na klupi pored rijeke u ulici Majke Jugovića. "Oštećene su upućene da se jave u Službu hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci, a u policiji su se izjasnile da ne žele krivično gonjenje", rečeno je u policiji.

Oglasilo se i državno Ministarstvo odbrane ističući da rade na utvrđivanju činjenica u vezi ovog slučaja. Povodom medijskih natpisa u kojima se navodi da je fizički napadnuta pripadnica OS BiH, Ministarstvo odbrane već je poduzelo niz aktivnosti na utvrđivanju činjenica iz ovih navoda", istakli su u saopćenju za javnost. Ministarstvo odbrane je istaklo da najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, a posebno onog usmjerenog prema ženama.

"Sobzirom da se incident dogodio izvan vojno kontroliranog područja i u vanradno vrijeme, Ministarstvo odbrane BiH očekuje da se u proces utvrđivanja činjenica uključe i službe nadležnog MUP-a", saopšteno je.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.