Na Australian Openu mogu igrati samo vakcinisani. Niko ne zna šta je s Đokovićem

Direktor Australian Opena Craig Tiley potvrdio je da nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći nastupiti na sljedećem Grand Slam turniru u Melbourneu.

BUKA portal / 20. Novembar 2021

 

Ta odluka se čekala sedmicama, ponajviše zbog toga što teniski svijet čeka informaciju o tome hoće li Novak Đoković nastupati u Australiji.

Srpski teniser ni u jednom trenutku nije rekao da se vakcinisao, ni da nije, a kako je ranije iznosio stavove po kojima se moglo zaključiti da nije zagovornik vakcinisanja a niko zapravo ne zna kakav je njegov status.

Ista situacija je i s organizatorima Australian Opena, oni se također nadaju da će Đoković doći i igrati, ali nemaju informaciju o tome je li vakcinisan.

Đoković bi u Australiji trebao braniti titulu na turniru koji se igra od 17. do 30. januar.

"Da biste došli ovdje i igrali na Australian Openu, morate biti vakcinisa i. To je odavno objašnjeno teniserima. Svi moraju biti vakcinisa i, svi igrači i cjelokupno osoblje", rekao je Tiley pa se osvrnuo na Đokovića:

"Đoković je rekao da je za njega vakcina privatna stvar i da neće pričati o tome. Voljeli bismo Novaka vidjeti ovdje, nadam se da će doći."

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.