''Na listi osumnjičenih u predmetu respiratori nedostaje jedna osoba''

Karić otvoreno

BUKA portal / 29. Maj 2020

Eldin Karić, urednik Žurnala, rekao je večeras za N1 da na listi osoba osumnjičenih u predmetu ''respiratori'' nedostaje najmanje jedna osoba, a to je, prema njegovom mišljenju, Federalna ministrica finansija Jelka Milićević.

On je u razgovoru s voditeljicom Dana uživo Nermom Turić rekao da je ''moguće da će se to desiti''.

''Mislim da je lista u startu trebala imati još najmanje jednu osobu, ministricu finansija Jelku Milićević. Smatram da je trebala da bude taj četvrti čovjek. Iz nekih razloga to Tužilaštvo nije smatralo. Moguće je da će ona biti i da će biti još neki. Ništa se od ovoga nije moglo uraditi bez određene političke podrške'', ocijenio je Karić za N1.

Da li je ovo početak obračuna s korupcijom u BiH?

''Volio bih vjerovati da je tako, ali s obzirom da imamo iskustva sa Tužilaštvom i glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, teško se opustiti i reći da je to. Tužiteljica je imala niz prilika da pokrene postupke protiv aktera raznih afera o kojima je Žurnal pisao, ali to nije uradila. Mora čovjek da se zapita da li je to početak borbe protiv korupcije ili nešto sasvim drugo'', rekao je on.

Da li je reakcija institucija u predmetu ''respiratori'' bila spora?

''Bitno je da to uradi kvalitetno, ne razumijem šta znači brzo i sporo. Bitno je da to ne bude još jedna farsa nego zaista da to bude slučaj u kojem će neko konačno da završi u zatvoru. Meni brzina ne bi značila ništa ukoliko bi oni koji su krivi za kriminal i korupciju za to i odgovarali'', poručio je gost Dana uživo

Karić je govorio i o ostalim detaljima ovog slučaja, a uskoro donosimo video kompletnog razgovora.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.