Na Medicinskom fakultetu ispiti koštali od 500 do 2.000 eura

Policija je juče uhapsila 12 osoba osumnjičenih za kupovinu ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Buka/srna / 11. Oktobar 2012

Ove osobe su uhapšene u okviru višemesječnog kriminalističkog istraživanja, koje je policija provela u saradnji s Kancelarijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/, saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Uhapšeni su sinoć prebačeni u USKOK, noć će provesti u zatvoru, a danas će biti izvedeni pred sudiju Županijskog suda u Zagrebu.

Pozivajući se na neslužbene informacije, hrvatski mediji su objavili da su uhapšeni profesor anatomije, dvoje njegovih asistenata, sekretarica i nekoliko studenata koji su kupovali ispite.

Prema nezvaničnim saznanjima HRT-a, među uhapšenima je su suprug i sin Višnje Lončar, jedne od zamjenica glavnog državnog tužioca Hrvatske Mladena Bajića.

Oni se sumnjiče da su prodavali ispite u iznosu od 500 do 2.000 eura.

Dekan Medinicnskog fakulteta Davor Miličić izjavio je da se za korupciju zasad sumnjiče jedan profesor i dvoje radnika tog fakulteta i da su svi suspendovani dok traje istraga.

On je dodao da su studenti koji se terete da su učestvovali u kupoprodaji ispita dobili zabranu studiranja.

Riječ je o nastavku antikorupcione akcije "Indeks", koja je pokrenuta 2007. godine i dovela do hapšenja profesora na Saobraćajnom i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.