Načelnik Laktaša za BUKU: Ljudi su ove godine bili spremniji na poplave i odgovorniji. Situacija je bolja od očekivane

Sinoć oko ponoći mislio sam da će se ponoviti 2014. godina, ali na svu sreću nije

Foto: Agro Klub

 

Ranko Karapetrović, načelnik opštine Laktaši rekao je za BUKU da je situacija na terenu bolja od očekivane.

„Voda se povlači malo u donjem toku prema Srpcu. Ima jedna porodica koju treba evakuisati, ali inače je situacija dosta dobra u odnosu na ono što smo očekivali i stanja kakvo je sinoć bilo. Koordinisana akcija sa Hidroelektranama na Vrbasu urodila plodom tako da nije došlo do većih šteta i poplava većih razmjera. Štete su uglavnom na usijevima, ali ostaje nam da vidimo kako će se situacija razvijati dalje, jer kiša pada i dalje“, rekao je za BUKU načelnik Laktaša Karapetrović.

On dodaje da većina građana nije ni spavala, da je stanovništvo možda i pretjerano alarmirano, ali to je sve urodilo plodom u zajedničkom radu i prevenciji mogućih šteta većih razmjera.

„Građani su bili spremniji i odgovorniji na sveukupnu situaciju u odnosu na 2014. godinu. U ovom trenutku nemamo tačan podatak o zaplavljenim objektima. Možda je u nekoliko stambenih objekata ušla voda. Sinoć oko ponoći mislio sam da će se ponoviti 2014. godina, ali na svu sreću nije“, istakao je Karapetrović.

Kada je Trn u pitanju još uvijek se čekaju tačni podaci, ali dobro je da nije došlo do izlijevanja vode.

„Sa desne strane Vrbasa u Šušnjarima je izlilo, ali tamo nema večeg broja objekata. Tačne razmjere ćemo ubrzo znati. Imam podatak da nije bilo plavljenja objekata, ali ništa ne mogu tačno tvrditi“, rekao je Karapetrović.

Dodao je da se voda izlila u selu Bukovica, a imamo i fotografiju mještana sa terena sa tog područja:

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.