Načelnik Novog Grada Miroslav Drljača za BUKU: Situacija je pod kontrolom. Očekuje se val Sane iz Prijedora

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potvrdio je za BUKU da je situacija u ovoj opštini pod kontrolom.

Foto: Facebook

 

Drljača je rekao da je sjednica štaba za krizne situacije održana jutros u 8 časova i da je konstantovano da je, od sinoć do jutros u 7 sati, na mjernom mjestu Novi Grad  došlo do povećanja vode od 22 centimentra, što pokazuje da rast nivoa vode polako usporava.

“Što se tiče rijeke Une u gornjem toku i mjernog mjesta koje je desetak kilometara od Novog Grada, tu je došlo do stagniranja vodostaja, znači nema povećanja ni smanjivanja, ali tokom dana očekuje se val Sane sa područja Prijedora. Očekujemo da će danas u toku dana doći još do povećanja vodostaja za oko 30 cm, ali to je još uvijek u kvoti redovne odbrane od poplava”, rekao je drljača za BUKU.

Što se tiče unutrašnjosti opštine, Drljača je rekao da još uvijek imaju prekid određenih puteva, do čega je došlo izlijevanjem rijeka.

 

 

“Poplave su zahvatile određene objekte već prvog dana. Imamo dosta rizičnu situaciju u gradskom naselju Vidorija, gdje se sprečava ulazak vode ulazak u kuće prepumpavanjem vode od strane vatrogasne jedinice”, ističe Drljača.

On kaže da se konstantno prati situacija sa vodostajem, a danas će se pokazati da li su njihove prognoze bile tačne.

“Ukoliko poslije 15 časova bude bilo potrebe i većeg podizanja vodostaja, spremaće se vreće i materijali za sprečavanje prodora vode. Za sada je stanje dobro i u kanalizacionom sistemu nivo vode je 0, što znači da je sve pod kontrolom”, ističe Drljača.

 

 

Na kraju Drljača kaže da je vodostaj vode još uvijek puno niži od onog koji je bio 2014. godine.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.