Najbolja fudbalerka svijeta dobila Zlatnu loptu - i poniženje godine

Zvijezda Olympiquea iz Lyona i reprezentacije Norveške Ada Hegerberg osvajačica je Zlatne lopte, a svečani trenutak zasijenjen je pomalo nepriličnim komentarom viditelja priredbe i slavnog DJ-a Martina Solveiga.

BUKA portal / 04. Decembar 2018

Slavni DJ upitao je Hegerberg zna li twerkati samo nekoliko trenutaka nakon osvajanja nagrade. Najbolja nogometašica nije dugo čekala s odgovorom. 

Izrekla je odlučno 'Ne', a potom se s vidnom nelagodom na licu u žurbi sišla s pozornice.

Snimak je ubrzo postao hit na društvenim mrežama, a mnogi su komentirali da je pitanje viditelja bilo seksistički nastrojeno. Nakon njenog odlučnog odgovora kamere su snimile  izačuđeno lice mladog Mbappea, dobitnika nagrade za najboljeg mladog igrača.

- To je bilo odvratno i doista je upropastilo svečani trenutak koji je zaslužila. Jadno, napisao je jedan tviteraš. 

Nekoliko trenutaka kasnije Solveig se izvinio na Twitteru tvrdeći da je došlo do nesporazuma.

- Iskreno se izvinjavam ako sam nekoga uvrijedio. Ono što sam htio reći: ja ne zovem žene da twerkaju, nego da plešu na Sinatru, što sam kasnije i pokazao. Ljudi koji me prate već 20 godina znaju koliko poštujem žene, napisao je.

- Poslije sam sve objasnio Adi Hegerberg i rekla mi je da razumije da se radilo o šali. U svakom slučaju želim se izviniti svima koje sam možda povrijedio, poručio je.

I Hegerberg se oglasila nakon incidenta.

- Poslije je došao do mene i bio je istinski tužan jer je otišlo u krivom smjeru.  Ja ne smatram da je to bilo seksualno uznemiravanje u tom trenutku. Samo sam bila sretna što sam osvojila Zlatnu loptu.

Twerkanje je provokativni ples sa stražnjicom, koji se u južnim državama SAD-a pojavio još 90-ih, a popularnost mu je naglo povećana provokativnom izvedbom ovog plesa kontroverzne Miley Cyrus na dodjeli MTV-ovih nagrada prije nekoliko godina.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.