Nakon sedam sati otvoren aerodrom u Beogradu, hrpa letova otkazana

JUTROS u 4 sata na beogradskom aerodromu došlo je do incidenta zbog kojega su svi letovi otkazani. Aerodrom je otvoren oko 11:20.

Buka / 12. Septembar 2018

"Aerodrom Nikola Tesla Beograd otvoren je za avio-saobraćaj i očekujemo prva poletanja i sletanja!" saopštio je beogradski aerodrom

 

Nešto prije 11 sati stigla je informacija kako je egipatski avion konačno uklonjen s piste te da bi se aerodrom trebao uskoro otvoriti.

 Avion koji je jutros u 4:11 sati imao incident na aerodromu "Nikola Tesla" i potom blokirao pistu star je 11 godina, a u pitanju je model Boeing 737-866, piše Telegraf.  Prvi je let imao 21. 8. 2007. godine, a u posljednjih mjesec dana letio je čak 143 puta, što je u prosjeku četiri leta dnevno, dodaju.

Kako saznaje portal TangoSix.rs, do nezgode je došlo zbog nepravilnog slijetanja. Naime, prilikom slijetanja došlo je do neposrednog dodira (na desnoj strani što je evidentno po većem oštećenju desne noge stajnog trapa) i zatim pretjeranog kočenja radi izgubljenog smjera. Prilikom jakog kočenja došlo je do pucanja guma.


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.