Napadnuta kuća Zlatana Ibrahimovića i zapaljena njegova statua

U srijedu naveče u Stokholmu je napadnuta kuća švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića.

BUKA portal / 28. Novembar 2019

 

Policija je saopštila da su odmah nakon dojave izašli na mjesto događaja, dodajući da je tokom noći oštećena kuća nogometne zvijezde u centralnom dijelu Stockholma.

"Neko je izgrebao ulazna vrata i posuo tekućinu. Pokrenuta je i istraga u vezi sa incidentom", kazali su iz policije.

Švedski mediji navode da su vandali možda napali kuću Ibrahimovića nakon što je slavni nogometaš, potvrdio da je postao vlasnik jednog dijela dionica Hammarbyja, što se nikako nije svidjelo navijačima Malmoa, njegovog bivšeg kluba.

Kako piše švedski "Aftonbladet", policija još uvijek nikoga ne sumnjiči za napad, ali su pojačali nadzor oko Ibrahimovićeve rezidencije.

Osim toga, zapaljena je i ogromna statua podignuta u čast Ibrahimovića u njegovom rodnom Malmou, otkrivena početkom oktobra ove godine.

Švedski mediji pišu da su statuu vjerovatno zapalili navijači Malmoa zato što je Ibra kupio dio vlasničkog udjela velikog rivala Hammarbyja.

Neki navijači Malmoa su snimak zapaljene statue postavili na društvene mreže.


Udruženje navijača Malmoa je izdalo saopštenje u kojem su naveli da su ogorčeni Zlatanovom odlukom da postane vlasnik jednog dijela dionica Hammarbyja.

"Zlatan očigledno ne shvata koliko znači Malmou. Misli da ćemo biti sretni šta god da napravi samo zato što je on Zlatan. E, pa nećemo. Njegov spomenik sada nam više ništa ne znači jer on želi da drugi klub postane bolji od onog u kojem je stasao. Od sada ga smatramo samo još jednim igračem koji je iz kluba otišao uz odštetu od 80 hiljada kruna", navodi se u saopćenju.

 

Izvor: Radio Sarajevo


Buka preporuka

Reportaže

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.