Nataša Miljanović Zubac: Vojislav Šešelj nema pojma ko sam ja, ovo je moderna lomača na koju sam stavljena u nečijem obračunu

"Ovo je moderna lomača na koju me neko stavio, u nekom obračunu, iz nekog razloga. Satirali su me kroz tabloidne medije, klevetali me, nanijeli duševnu bol meni, mojoj porodici i djeci. Ja sam zgrožena", kaže za Buku novinarka Nataša Miljanović Zubac.

Vanja Šunjić / 03. Februar 2021

 

U svom gostovanju u Jutarnjem programu  Televizije Happy od 30. januara tekuće godine, Vojislav Šešelj izvrijeđao je novinarku Natašu Miljanović Zubac, govoreći o navodnim "aferama sa Vladikom Grigorijem", nakon čega mu je Miljanović Zubac uputila otvoreno pismo.

„Voljela bih da se mojim slučajem pokrene priča o nasilju nad ženama i da ženu stavimo na pijedestal na kojem treba da stoji i bude zaštićena, bez obzira čime se bavi i je li javno izložena ili nije“ – govori Miljanović Zubac u razgovoru za portal Buka, koji možete poslušati ovdje:

 

 

O napadu Vojislava Šešelja na nju, Miljanović Zubac kaže:

Vojislav Šešelj, ne mogu da ga nazovem gospodinom, to sam navela i u otvorenom pismu, jer se gospoda tako ne ponašaju, me brutalno izvrijeđao. Danima slušam da sam kolateral i žrtveno jagnje i to je tačno, jer Vojislav Šešelj pojma nemam ko sam ja, on to čita sa papira, neko mu je sve prezentovao. Etiketirao me, pominjao mog supruga koji nije živ skoro deset godina, pominjao je moju djecu i iznosio gnusne laži. Čak i da je nešto od toga istina, katastrofalno je to iznositi javno. No, u ovom slučaju, to su laži. Morbidno je iznositi podatke iz mog privatnog života i miješati ih sa onim lažima. To je silovanje žene na javan način. Ovo je moderna lomača na koju me neko stavio, u nekom obračunu, iz nekog razloga. Satirali su me kroz tabloidne medije, klevetali me, nanijeli duševnu bol meni, mojoj porodici i djeci. Ja sam zgrožena.

O medijskom prostoru i solidarnosti, Miljanović Zubac kaže: 

Ovakvim sistemom i tabloidnim novinarstvom smo narušili ugled naše profesije. Mi treba da služimo kao korektiv društva. Ono što bi svima nama trebao biti zadatak jeste da društvo učinimo boljim u svakom segmentu, pa i kada je javno istupanje u pitanju. To sam sada ja, a sutra može biti neka druga koleginica, ili neka druga žena. Razmišljala sam o tome ko se oglasio ovih dana i pružio mi podršku. Presrećna sam reakcijom kolega globalno, van toga dobila sam desetine hiljada poruka i poziva i prezadovoljna sam zbog toga. Ali, ono što mi je zagolicalo misli jeste to što nisam dobila niti jednu riječ podrške od žena u politici, osim onih koje su moje prijateljice, ne u odbranu Nataše Miljanović Zubac, nego u odbranu svih žena. 

Trudit ću se da javno pokrećem temu nasilja nad ženama. Ja jesam novinarka, ali sam žena i samohrana majka i kad sam već došla u situaciju da me neko isturi, koristim priliku da pozovem sve kolegice i žene da stanemo ukraj ovakvom ponašanju i da zaštitimo sve one koji su ugroženi i istureni napadima i atacima sa bilo koje strane, te im omogućimo da žive boljim i ljepšim životom.
 


Buka preporuka

Kampanja protiv govora mržnje

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.