National Geographic izabrao najljepšu travel fotografiju za 2019. godinu i - ostavlja bez daha

Fotografija je uslikana tokom tromesečnog foto projekta autora.

BUKA portal / 15. Juli 2019

Na konkurs National Geographica za najbolju travel fotografiju pristiglo je na hiljade neverovatnih fotografija sa svih strana sveta, koje su predstavljale prirodu, gradove i ljude. Ipak, pobednička je pokrila sve tri kategorije.

Glavna nagrada od 7.500 dolara otišla je u ruke fotografu Vejminu Čuu za očaravajuću fotografiju zime na Grenlandu. Fotografija prikazuje ribarski gradić Upernavik čije su kućice jarkih boja prekrivene snegom i gustom maglom.

Grenlandske zgrade su obojene različitim bojama kako bi ukazale na različite funkcije, od crvenih izloga prodavnica do plavih ribarskih domova, što je korisna razlika kada je pejzaž prekriven snegom. Fotografija je uslikana tokom tromesečnog foto projekta autora.

“Osećaj je bio više nego harmoničan. Cela zemlja je bila pod snežnim prekrivačem, a plavičasta boja sumraka učinila je mesto još hladnijim. Ipak, svetlost sa prozora, ulične svetiljke, kao i porodica od troje ljudi, doprineli su da prizor izgleda toplije”, kaže Ču.

Godišnji foto-konkurs privukao je učesnike iz više od 150 država. Žiriranje se sastojalo od mnogobrojnih rundi procena na osnovu kreativnosti, kvaliteta fotografije i autentičnosti sadržaja.

 

 

 

Izvor: National Geographic


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.