Nebojša Golić novi trener Borca

Proslavljeni rukometaš biće privremeni trener RK Borac m:tel, odlučeno je na današnjem sastanku Radne grupe banjalučkog kluba.

Mondo / 05. August 2013

Radna grupa koja rukovodi aktivnostima za spas RK Borac m:tel riješila je jedan problem - Borac je dobio trenera, bar privremeno.

Jovicu Cvetkovića će na klupi Borca privremeno zamijeniti bivši igrač Borca i reprezentativac Jugoslavije Nebojša Golić, a njegovi asistenti biće takođe bivši rukometaši Borca Aleksandar Međedović i Bojan Crnomarković.

Članovi Radne grupe danas su dogovorili i da se Skupština kluba, na kojoj će biti izabrana i nova uprava kluba, održi 13. avgusta u 18 časova.

Borac će s pripremama za novu sezonu u kojoj bi se trebao takmičiti u SEHA ligi, završnici domaćeg prvenstva i kvalifikacijama za Ligu šampiona početi sutra, a prvi trening zakazan je za 10 časova.

Banjalučani nemaju mnogo vremena za pripreme, s obzirom da bi 31. avgusta trebali igrati kvalifikacioni turnir Lige šampiona, a protivnik u polufinalu Grupe 4 mu je Motor iz Zaporožja.

Pitanje je međutim da li će Borac uopšte igrati ove kvalifikacije s obzirom na tešku finansijsku situaciju u klubu.

Start nove sezone regionalne SEHA lige zakazan je za 7. septembar, a Borac će u prvom kolu ugostiti Lovćen.

Nebojša Golić je rođen 23. januara 1977. godine i potiče iz čuvene banjalučke rukometne porodice. Njegov, pokojni otac Momo i stric Boro Golić bili su članovi Borca iz njegovih najslavnijih dana kada je 1976. godine Banjalučani postali prvaci Evrope. Nebojšin brat po stricu Andrej Golić je dugo godina bio reprezentativac Francuske sa kojom je osvojio brojne trofeje na svjetskim, evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Prije dvije godine Nebojša Golić je sa golmanom Barselone Danijelom Šarićem u Banjaluci pokrenuo Školu rukometa Golić-Šarić.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.