“Nećemo prijemni”: Protest beogradskih maturanata ispred ministarstva

Mali maturanti su se okupili ispred zgrade Ministarstva prosvjete Srbije u Nemanjinoj ulici zbog odlaganja testa iz matematike i blokirali saobraćaj, javljaju mediji iz Srbije

BUKA portal / 18. Juni 2019

Oni zahtijevaju da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspjehu. Traže i ostavku ministra prosvete Mladena Šarčevića, a troje predstavnika đaka primljeno je na razgovor u Ministarstvo, pišu “Novosti“.

Maturanti uzvikuju “Nećemo prijemni”.

Kako je javio “Blic“, učesnici protesta su zgradu Ministarstva prosvete gađali jajima, a zatim su pokušali i da upadnu u nju.

Poziv za okupljanje ispred Ministarstva postavljen je na društvene mreže, a poslije tog protesta svršeni osnovci, medju kojima je bilo i nekih roditelja, otišli su do Slavije, gdje su na kratko blokirali saobraćaj.

Potom su se pješke uputili i Ulicom kralja Milana, zauzimajući sve trake u oba smjera, čime su onemogućili saobraćaj, a nije poznato kako će nastaviti dalje.

Noć pred polaganje, zadaci iz matematike pisani rukom i to njih 20, koliko ih inače ima na testu iz male mature, počeli su da kruže među osmacima.

Test iz matematike đaci je trebalo da polažu u utorak od 9 do 11 h, ali je pola sata prije planiranog početka djeci saopšteno da se test odlaže za četvrtak 20. jun.

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.