"Neću da trpim vašu torturu, hoćete li hapsiti i Đajića ili Ilića?" Begić se neće odazvati pozivu na saslušanje u policiju

Ivan Begić saopštio je danas da se neće odazvati pozivu na saslušanje u banjalučki MUP.

BUKA / 04. Maj 2021

Foto: BUKA

On je rekao da će se odazvati isključivo na poziv tužilaštva

"Hoćete li uhapsiti Vladu Đajića, hoćete li poziv uručiti Mladenu Iliću koji je sinoć u Krupi okupio više stotina ljudi (i juče i danas, sa sve muzikom uživo)? Kada budemo jednaki, onda ćemo pričati na ravne časti. Do tada čekam poziv Tužilaštva. Vaš poziv i pravno nije valjan (podaci koji se nalaze u pozivu su netačni te mi nije uručen lično)" napisao je on.

Podsjetimo, Banjalučki odbornik Ivan Begić dobio je poziv na saslušanje u banjalučku policiju, zbog, kako se navodi u pozivu, prekršaja iz člana 22. i 24. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na ometanje ili sprečavanje djelovanja državnih organa, ali nije precizirano kada je Begić to uradio i gdje.

Begić za BUKU kaže da ne zna o čemu se radi, ali da pretpostavlja da je to zbog prvo protesta ugostitelja, kada je na demonstrante poslana žandarmerija.

Podsjetimo, prošle sedmice je u svojstvu osumnjičenog saslušan gradonačlenik Banjaluke Draško Stanivuković, dok je protiv trojice "ugostiitelja" podnesen izvještaj tužilaštvu

Begić poziva MUP da prestane proganjati građane zbog javno izraženog mišljenja, pa sviđalo se ono nekome ili ne.

On je trebao biti saslušan 5.maja.


 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.