NEVJEROVATNA PRIČA: Izet Bučo je ranjen 94. godine u Goraždu. Sinoć je osvojio Oscara

Izet Bučo, Bosnu i Hercegovinu je napustio ratne 1994. godine, kao hitan medicinski slučaj evakuisan je od strane UN-a iz Goražda.

BUKA portal / 10. Februar 2020

 

Stigao je na liječenje u Veliku Britaniju, pateći od teških tjelesnih povreda koje su bile uzrokovane padom granate. Imao je tešku povredu ramena, amputirane prste na rukama, te gelere u glavi. Doktori nisu vjerovali da će preživjeti.

Nakon brojnih operacija i teškog oporavka, Bučo je upisao Mulitmedia grafički fakultet i tada počinje njegova uspješna karijera u filmskim postprodukcijama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Probably hardest project I ever did. It’s good to see hard work get rewarded

A post shared by Izet Buco (@izetbuco) on

Izet Bučo je odavno cijenjeno ime u Holivudu. Radio je 2D Compositing, rotoscoping i vizualne efekte na brojnim slavnim filmovima kao što su Harry Potter, 300: Rise of an Empire, Maleficent, Robin Hood, X-Men: The Last Stand, Skyfall, Mission Impossible, Lion King, Wonder Woman i mnogi drugi.

Njegov najveći uspjeh desio se sinoć na 92. dodjeli Oscara. Film „1917“ odnio je tri nagrade, među kojima je i nagrada za najbolje vizualne efekte, na kojima je, zajedno sa svojim kolegama radio Izet Bučo.

 

Izvor: twiter

Izet Bučo na svom instagram profilu napisao je da je rad na filmu 1917 vjerovatno najteži projekat na kojem je radio. "Dobro je vidjeti da se težak rad nagrađuje", napisao je Bučo.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.