Nevrijeme u Crnoj Gori: Najgore prošli Nikšić, Kolašin, Herceg Novi...

Snažno nevrijeme sa obilnim padavinama pogodilo je juče Crnu Goru, a najteža situacija bila je u Nikšiću, Kolašinu i Herceg Novom, gdje je vodena stihija podrla u kuće i preplavila saobraćajnice, javljaju Vijesti.me

BUKA portal / 07. Novembar 2019

Foto Vladimir Stijepović

Nove padavine pogoršale su ionako tešku situaciju u prigradskim naseljima nikšićke opštine. Voda je prodrla u pojedine kuće i pomoćne objekte, put kroz Mokru Njivu je zatvoren, a voda je poplavila i lokalni put koji vodi do naselja Glibavac.

Najkritičnija situacija bila je u Broćancu i Crnodolu, a kritično je i u Mokroj Njivi, Glibavcu, Brezoviku, Rastovcu, Miločanima, Gornjem Polju, Šipačnom, kao i u gornjem dijelu Kuta, u Župi.

Voda je napravila štetu i u mjestu Srni Do, ispod planine Pusti Lisac, a materijalna šteta porodica Stevović, Delibašić i Vuković je velika.

U Herceg Novom u kratkom periodu palo je 90 litara kiše po kvadratu. Kritično je bilo oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrožavao magistralni put pa se saobraćaj par sati odvijao preko Savine. U prekidu je kratko bio i redovni gradski prevoz na relaciji Herceg Novi - Kamenari. Voda se nakon deset sati povukla sa saobraćajnica nakon čega je i saobraćaj normalizovan.

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović apelovao je da se bez nužde vozilima ne ide prema kružnom toku u Meljinama.

Vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosio je gotovo deset metara. Meteorolog Dušan Pavićević, rekao je da je vodostaj najveće podgoričke rijeke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.

“Zbog crvenog meteo alarma ekipe gradskih službi i preduzeća u Podgorici dežurale su 24 časa i nastaviće sve dok ne dođe stabilizacije vremenskih uslova”, saopšteno je iz glavnog grada.

 

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.