NIJE ŠALA: Punoglavci u podzemnom prolazu kod Delte (VIDEO)

Određena vrsta vodenog života, pretpostavljamo punoglavci, rodili su se u podzemnom prolazu kod nedavno otvorenog tržnog centra Delta Planet.

 

Cijeli taj potez evidentno je prebrzo završen da bi na vrijeme mogao biti stavljen u upotrebu, ali završni radovi ostavljeni su za neka druga vremena.

Da pojasnimo, da biste došli do tržnog centra Delta Planet jedan od puteva je upravo taj prolaz, pošto su pješački prelazi nešto dalje od samog ulaza u tržni centar. Od samog otvaranja ovog tržnog centra, ovaj prolaz je u lošem stanju i mnogi građani su ukazivali na to, ali evo već četiri mjeseca od otvaranja Delte ništa se nije uradilo da se situacija popravi i iz dana u dan stanje je sve gore.

Dole je sve puno prašine, prljavštine, smeća, a sada su se javili i neki oblici vodenog života. Ljudi prelaze preko greda.

Mirna Savić Banjac, odbornica Grada Banjaluka, rekla nam je da je pitanje Delte od samog početka odličan primjer razvoja događaja kada vlast na svim nivoima svjesno dozvoli da se krše zakonski propisi.

"Sjetićemo se problema sa upotrebnom dozvolom, zatim kršenja zakona o radnom vremenu i nereagovanja nadležnih, a kulminacija je podzemni prolaz koji ni u nekom filmu naučne fantastike o kataklizmi ne bi dobio prolaznu ocjenu. Prolaz je, navodilo se prilikom presijecanja još jedne vrpce u nizu, napravljen prvestveno zbog bezbjednosti građana, a video govori sve. Odgovorni su svi, od inspekcija, izvođača, nadzornog organa, nadležnih na republičkom i gradskom nivou, preko nas, građana, koji i dalje dozvoljavamo ovakav odnos", kaže za BUKU Mirna Savić Banjac.

Kontaktirali smo Grad Banjaluka, koji su nas putili na Puteve RS, od kojih čekamo zvaničan odgovor o ovom problemu.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.