NIJE SVE NI U PARAMA: Iznenadit će vas koliko su J.Lo i Shakira zaradile za nastup na Super Bowlu

Nastup na poluvremenu Super Bowla je velika stvar.

BUKA portal / 03. Februar 2020

Ne samo da milijuni ljudi ovaj događaj i nastup na poluvremenu prate preko televizijskih ekrana, nego ih prati i gomila s prepunog stadiona, jer je to jedan od najvećih sportskih događaja u godini. Ako ste pogledali Shakirin i Jenniferin nastup proteklog vikenda, vjerojatno se pitate koliko su ove dvije pjevačice zaradile za nastup od 15 minuta. Možda će vam to biti veliko iznenađenje, ali nastupale su potpuno besplatno.

Pjevači koji nastupaju na ovom poznatom poluvremenu ne dobivaju novčanu nadoknadu za svoj performans. NFL pokriva jedino sindikalni trošak, što znači da plaćaju minimalni broj radnika, koji je potreban za odraditi osnovne poslove oko organizacije ovog sportskog događaja i plaćaju troškove produkcije. Wall Street Journal tvrdi da ti minimalni troškovi iznose oko 10 milijuna dolara u posljednjih nekoliko godina.

 Sada se vjerojatno pitate zašto su Shakira i Jennifer Lopez, kao i drugi veliki izvođači poput Bruna Marsa, Lady Gage i Beyonce, pristale odraditi ovaj posao. Časopis Forbes je naveo nekoliko razloga za to. Izvođači smatraju da je velika čast nastupati na Super Bowlu. I većina njih tvrdi da im je san nastupiti na ovom događaju i da ako ikada dobiju priliku za to, neće odbiti bez obzira na to što neće biti plaćeni.

alt

Drugi razlog je masovna eksponiranost. Super Bowl svake godine pogleda preko 100 milijuna ljudi, a tu se ne ubrajaju oni koji znaju za njega i koji će možda pogledati videosnimku na internetu. Lady Gaga je nakon svog performansa na Super Bowlu doživjela ogroman skok na playlistama, dok je streaming pjesama Justina Timberlakea masovno povećan nakon njegovog nastupa, prenosi Womens Health.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.