NJEMAČKA LOW COST AVIOKOMPANIJA PRELOMILA: Eurowings ukida jednu liniju, Mostar u velikim problemima

Avioprijevoznik Eurowings ove godine počeo je s letovima iz Stuttgarta i Düsseldorfa prema Mostaru. Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik je odlučio kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Hercegovini

BUKA portal / 06. Decembar 2018

To su potvrdili iz Aerodroma Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer avion koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru, piše Večernji list.
 
Planovi su bili da će osigurati veći avion prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom – rekli su jučer za Večernji list iz Aerodroma Mostar. Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija. Tako je Aerodrom Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH. Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija.

Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Aerodroma Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima. Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi. Naši sugovornici su zabrinuti za budućnost AerodromaMostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na čarter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.