Norveške rukometašice kažnjene jer su igrale u kratkim hlačama umjesto u bikinijima

Disciplinska komisija izrekla novčanu kaznu od "150 eura po igračici, za ukupno 1.500 eura"

BUKA portal / 20. Juli 2021

Foto: Ilustracija

 

Norveška reprezentacija je kažnjena s 1.500 eura jer su njene igračice nosile kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

Europska rukometna federacija (EHF) priopćila je da je izrekla novčanu kaznu zbog slučaja "nepropisne odjeće". Norveške rukometašice nosili su kratke hlače umjesto donjeg dijela bikinija tijekom utakmice za brončanu medalju protiv Španjolske u Varni u Bugarskoj. Norveški rukometni savez (NHF) već je izjavio da će platiti ako njihove igračice budu kažnjene.

U priopćenju EHF-a navodi se kako je disciplinska komisija izrekla novčanu kaznu od "150 eura po igračici, za ukupno 1.500 eura". Dodaje se da je norveška ekipa igrala u kratkim hlačama koje "nisu u skladu s jedinstvenim pravilima sportaša definiranim u pravilima igre za rukomet na pijesku IHF (Međunarodne rukometne federacije)".

Kare Geir Lio, čelnik NHF-a, rekao je novinskoj agenciji AFP da će platiti kaznu, ali dodao je da bi „to trebao biti slobodan izbor u standardiziranom okviru“.

-Najvažnije je imati opremu u kojoj se sportaši osjećaju ugodno, kazao je.

Prije prvenstva Norveška se obratila EHF-u tražeći dozvolu za igranje u kratkim hlačama, ali rečeno im je da se kršenje pravila kažnjava novčanom kaznom.  

(Fena)


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.