Nova krivična prijava protiv Tegeltije zbog učešća u arbitražnom procesu

Kriminalista Borislav Radovanović najavio je novu krivičnu prijavu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH MIlana Tegeltije.

Interview / 01. August 2019

Ovaj put u pitanju je Tegeltijino učešće u arbitražnom procesu između dvije firme za koje se sumnja da je Tegeltija primio 30.000 KM.
Prema faksimilu dokumenta kojeg je objavio Radovanović, Tegeltija je, zajedno sa Slobodanom Stanišićem i Branislavom A. Rakićem, bio arbitar u rješavanju spora JP "Putevi RS" i "Prijedorputevi" iz Prijedora. U ovom slučaju "Prijedorputevi" su tužili JP "Putevi RS" tražeći isplatu za izvršeno održavanje magistralnih i regionalnih puteva. Tužba se odnosi na period od 1. januara do 31. decembra 2017. godine.

Prema odluci trojice arbitara tuženo Javno preduzeće "Putevi RS" dužno je isplatiti više od 6,7 miliona KM "Prijedorputevima" i to u roku od jedne godine od dana donošenja odluke, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Istom odlukom "Prijedorputevi" su kao tužilac dobili obavezu da svakom od trojice arbitara, uključujući i Tegeltiju, isplati po 30.000 maraka, kao i potrebni iznos poreza i doprinosa.

- Moraće neko objasniti otkud uopšte ideja da bi se predsjednik VSTV - a mogao baviti sudskim arbitražama, a posebno kako je došlo do njegovog angažovanja -  rekao je Radovanović.

Tegeltija je povodom nove prijave rekao da ne komentariše  predmete u kojimaje radio kao sudija arbitar.


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.