Nova poskupljenja: Gorivo ide na 2,50 KM?

Do kraja sedmice vozači će morati dublje da zavuku ruke u novčanike. I to za gorivo. Očekuje se novi talas poskupljenja. Iako zvanične informacije nema, kako nezvanično saznajemo, distributeri su se odlučili da povećaju cijene, samo još nisu sigurni za koliko.

BN / 26. Septembar 2018

 Trenutno se cijene dizela kreću od 2.25 do 2.32, a onaj ko sipa benzin na pojedinim pumpama mora da izdvoji i do 2,35 po litru.

 

 "To je tačna informacija, da će doći do novog talasa poskupljenja. Mi čak imamo informacije da ćE cijene po litru ići i do 2,50 km.", kaže Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika RS. 

 

Koliko konstantna povećanja cijena goriva, koja su učestala u ovoj godini u Srpskoj i BiH, utiču na rad prevoznika najbolje govori činjenica da je Nikola Grbić kao predsjednik Udružneja prevoznika Srpske odlučio da svoju firmu preseli u Sloveniju.

 

 Nikola Grbić kaže da je zbog takvog odnosa vlasti Republiku Srpsku u poslednjih osam mjeseci napustilo oko dvije hiljade vozača.

 

 Na udaru su i taksisti. Taksista Dario kome plata zavisi od cijene goriva kaže da je postalo neizdrživo.

 

 Dario kaže da je razočaran i da će to svakako uticati i na radnike i na poslodavce.

 

 Ogorčeni su i građani. Talas poskupljenja je počeo u februaru ove godine. Tada  su cijene goriva skočile za 18 feninga po litru, nakon što su poslanici akcizne koalicije SDA, SNSD -a i dva HDZ-a usvojili izmjene zakona o akcizama BiH. Do danas je bilo nekoliko poskupljenja, kojih će očigledno još biti, uprkos protestima vozača i blokadi saobraćaja širom BiH.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.