NOVI LET IZ BANJALUKE "Hoćemo da povežemo RS i Sankt Peterburg"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da postoji zainteresovanost za uvođenje avionske linije između RS i Rusije, jer bi bilo lakše ostvarivati kontakte, povezali bi se privrednici, a bio bi omogućen i dolazak ruskim turistima

Srna / 10. Juni 2019

– Uzeli smo na sebe obavezu da vidimo kako ćemo riješiti pitanje komunikacije. To je svakako povezivanje putem aerodroma i aviona – rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

On je dodao da postoji zainteresovanost, ali prvo mora da se uradi anketa na osnovu koje bi imali uvid kako sve to organizovati.

 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je interes za povezivanje Srpske i Rusije avionskim letom obostran, te da će do toga sigurno doći.

– Nema razloga da ne povežemo Banjaluku i Sankt Peterburg. Svakako da se i ta tema nametnula i biće aktuelna i u budućnosti. Dakle, sada postoje pretpostavke. Moramo da nađemo koji su to aranžmani, zainteresovane kompanije koje bi mogle da odrađuju posao. To nismo izgubili iz vida ni mi, ni oni u Sankt Peterburgu. Prema tome, sigurna sam da će se desiti – rekla je Cvijanovićeva.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.