Novi ministar zdravstva na posao došao javnim prevozom

Nakon što je prošlog tjedna bivši ministar zdravstva Rudolf Anschober (Zeleni) podnio ostavku, danas je novi ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) prisegnuo na dužnost.

kroativ.at / 19. April 2021

 

On je danas svoju prisegu izrekao pred predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom. Mücksteina su pratili kancelar Sebastian Kurz (ÖVP) i vicekancelar Werner Kogler (Zeleni).

Mnogi mediji kritiziraju novog ministra radi odjeće u kojoj se pojavio pred predsjednikom. Naime, on je na svoju inauguraciju stigao u tenisicama te nije nosio kravatu. Prije inauguracije, vrh vlade i novi ministar razmijenili su nekoliko riječi iza zatvorenih vrata. Zbog poštivanja mjera vezanih za koronavirus Mücksteinova obitelj nije bila prisutna na inauguraciji. Novi ministar je oženjen i ima dvije kćeri.

Nakon prisege, Mückstein je naglasio da se želi odmah baciti na posao. Već je zakazan sastanak s kriznim timom. Osim što će se boriti protiv pandemije, želi se usredotočiti i na socijalne učinke krize. Kancelar Kurz bio je oduševljen “izvrsnim” odabirom novog ministra od strane Zelenih. Naglasio je da je dobro što vlada u svom timu ima stručnjaka.

Predsjednik Van der Bellen se prilikom inauguracije novog ministra zahvalio njegovu prethodniku Anschoberu na svemu što je učinio za Austriju u ovim teškim danima pandemije.

Zanimljivo je i da se novi ministar na svome Twitter profilu pohvalio kako kod predsjednika ide javnim


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.