Novi predsjednik Skupštine u Banjaluci traži 30 km Vrbasa

Novi predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić svoj mandat je započeo inicijativom da se od banjalučkog Sportsko-ribolovnog društva uzme 30 km Vrbasa na upravljanje.

BUKA / 12. Januar 2021


"Juče nam je u zvaničnu posjetu došao predsjednik Skupštine grada Banja Luka, gospodin Mladen Ilić. Ali, ne kao predstavnik Gradskih vlasti, nego kao jedan od osnivača novoosnovanog ribarskog udruženja 'Kanjon' iz Krupe na Vrbasu. Razlog ove posjete je bio informativnog karaktera, na kojem su nas gospodin Ilić, sekretar i predsjednik navedenog udruženja, informisali da su osnovali udruženje i da su tražili od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gornji tok Vrbasa na upravljanje. Radi se o nekih 30 kilometara najatraktivnijeg dijela vode, koji se tretira kao salmonidni dio Vrbasa, kojim upravlja naše društvo", rekli su iz SRD BL.

 

Oni navode da će iskoristiti sva moguća legitimna sredstva kako bi spriječila ovu nepravdu, a sve u okvirima demokratskih načela, kojima od početka našeg rada težimo.

"O rezultatima rada našeg društva unazad tri godine, ne trebamo ni govoriti. Nismo očekivali nagradu za rad i trud, ali iskreno, ovo smo najmanje! U zavisnosti od odgovora resornog Ministarstva, SRD BL će donijeti odluku o daljnim aktivnostima i načinu rada društva."

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.