Novinar BUKE Ernest Bučinski osvojio drugo mjesto novinarske nagrade ”Boško Milanović”

Na ovogodišnjem konkursu za novinarsku nagradu ”Boško Milovanović” za 2021. godinu drugo mjesto osvojio je novinar Buka magazina Ernest Bučinski,

BUKA / 23. Novembar 2021

Na ovogodišnjem konkursu za novinarsku nagradu ”Boško Milovanović” za 2021. godinu drugo mjesto osvojio je novinar Buka magazina Ernest Bučinski, a nagradu je dobio za članak  BUKA U KOZARCU Priča o Fikretu Hodžiću, legendarnom sportisti kojeg je oplakivao i Schwarzenegger

Književnu nagradu dodjeljuje opštinski odbor srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Srebrenica u saradnji sa JU „Narodna biblioteka Srebrenica“.

Na konkurs su se mogli slati novinarski prilozi bez žanrovskih ograničenja i iz najrazličitijih oblasti: kultura, ekonomija, ekologija, medicina, nauka, politika, sport, vrijeme, zabava.

Nagrađena i pohvaljena ostvarenja će biti objavljena u časopisu za kulturu, književnost i umjetnost „Srebrni vijenac“ u izdavaštvu SPKD „Prosvjeta“ Srebrenica.

Osim dvodnevnog književnog i kulturno-umjetničkog programa u prostorijama JU „Narodna biblioteka Srebrenica“, te svečane dodjele štampanih i graviranih plaketa, nagrađenim i pozvanim učesnicima će biti predstavljen dio bogatog prirodnog i kulturno-istorijskog nasljeđa opštine Srebrenica, organizovanom posjetom Javnim ustanovama: Arheološki muzej „Rimski municipijum“ i Nacionalni park „Drina“ u Skelanima.

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.