Novo korona-žarište: "Najveća zaraza nakon Vuhana"

Žarište kovida 19 otkriveno u Nanđingu proširilo se u pet kineskih pokrajina i u Peking, a državni mediji nazvali su to "najvećom zarazom nakon Vuhana".

BUKA portal / 30. Juli 2021

Foto: Ilustracija

 

Prema državnim podacima, zaraženo je skoro 200 ljudi od kada je virus detektovan na aerodromu 20. jula.

Svi letovi sa aerodroma Nanđing biće obustavljeni do 11. avgusta, prineo je Global tajms.


Zvaničnici su takođe započeli masovna testiranja nakon kritika zbog njihovog "neuspjeha".

Svih 9,3 miliona stanovnika grada, uključujući one koji su došli da posete Nanđing, biće testirani, objavila je državna novinska agencija Sinhua.

Zvaničnici veruju da je žarište povezano sa zaraznijom, delta varijantom koronavirusa i da se zaraza proširila zbog virusa na prometnom aerodromu.

Virus se proširio u najmanje 13 gradova Uprava aerodroma je ukorena, a disciplinsko telo Komunističke stranke je utvrdilo da su postojali "problemi, poput nedostatka nadzora i neprofesionalnog upravljanja".

Testiranja pokazuju da se virus sada proširio u najmanje 13 gradova, uključujući Čengdu i prestonicu Peking.

Lokalni zvaničnici u Nanđingu navode da je sedam zaraženih u kritičnom stanju. Neki na kineskim društvenim medijima dovodili su u pitanje djelotvornost kineske vakcine protiv delta varijante.

Ne zna se jesu li zaraženi bili vakcinisani. Brojne zemlje jugoistočne Azije koje se oslanjaju na kinesku vakcinu nedavno su objavile da će koristiti vakcine drugih proizvođača.

(B92)


Buka preporuka

Svijet

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.