NSRS : Odbijen SDS-ov prijedlog Zakona o ispitivanju imovine

Dvadeset devetu i tridesetu sjednicu parlamenta obilježilo je skidanje sa dnevnog reda tridesete sjednice tačke koja se odnosi na Prijedlog Zakona o ispitivanju porijekla imovine. ns rs.jpgPredlagač Zakona je SDS a zakon je prvo oboren u resornom odboru zatim i izbačen sa dnevnog reda.

BN / 03. Oktobar 2013

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske bio je neumoljiv i svaka dalja rasprava o izbačenoj tački je obustavljena.

SDS je zbog izbacivanja Prijedloga Zakona o ispitivanju imovine tražio pauzu, izgledalo je da se neće vratiti na zasjedanje ali su to učinili uz
uslov da aktuelni čas tridesete sjednice zbog nepostojanja TV prenosa bude odgođen za sutra.

Sutra će vjerovatno pred kamerama i jedni i drugi imati šta da kažu.

I jedni i drugi šta da kažu imali su danas na 29 sjednici kada je postalo jasno da će sa tridesete biti skinut sporni zakon.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ovom prilikom je rekao:
“I tamo ste vidjeli da je taj ekspertski tim SNSD-a, koji je radio analizu uzeo za za primjer jednog sudiju koji je u penziji i njegovog sina koji je u Švajcarskoj. Interesantno je da taj ekpertski tim nije uzeo u razmatranje recimo Milorada Dodika i njegovog sina”.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske je istakao: “I smatramo da ne postoji politička volja niti politička želja onih koji su na vlasti da se upuste u podršku ovakvom zakonu jer su ubijeđeni da će oni biti najveće žrtve takvog zakona.

Poslanici vladajuće stranke odgovornost za skidanje Zakona o porijeklu imovine prebacuju na opoziciju koja ga, kako tvrde, nije branila na
resornom odboru.

Iz dnevnog reda  tekuće sjednice izbačene su i tačke koje se odnose na Izvještaje glavne službe za reviziju o finansijskom poslovanju ministarstava poljoprivrede, Fonda zdravstvenog osiguranja i Doma zdravlja, Laktaši.

Mnogo bure izazvalo je imenovanje SNSD-ovog  Milana Kovača u Odbor za bezbjednost.

Kovača je inače Nenad Stevandić koji je predsjednik Odbora za bezbjednost ranije optužio za malverzacije u Šipovu i “Šumama Srpske”.

 


Buka preporuka

Politika

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.