Objavljen žiro račun za uplatu sredstava za sanaciju klizišta na Tjentištu!

Nacionalni park “Sutjeska” pozvao je sve organizacije, institucije, pravna i fizička lica da u skladu sa mogućnostima pomognu da se klizište u Dolini heroja što prije sanira, a objavljen je i broj žiro računa na koji se može uplatiti pomoć.

SRNA / 12. Februar 2018

“Da bismo osigurali potrebnu efikasnost u realizaciji neophodnih aktivnosti na sanaciji posljedica izazvanih klizištem, pozivamo na solidarnost sve organizacije, institucije, organe, tijela i pojedince da u skladu s mogućnostima daju svoj doprinos kako bi ublažili štetu i smanjili rizik od prirodne katastrofe koja je ugrozila naše kulturno dobro”, navodi se u pozivu za pomoć.

 

Nakon što se aktiviralo klizište ispod samog spomenika Bitke na Sutjesci i partizanske spomen-kosturnice, Upravi Nacionalnog parka javio se veliki broj organizacija, institucija i ustanova, ali i građana iz svih krajeva nekadašnje Jugoslavije koji su izrazili želju da pomognu u saniranju klizišta.

Sada je sima koji to žele omogućeno da učestvuju u obnovi spomen-kompleksa, a sredstva se mogu uplatiti na namjenski podračun kod Nove banke u konvertibilnim markama na ime JU Nacionalni park Sutjeska, broj 555-8000037215317.

Za devizne prilive iz inostranstva u evrima i dolarima instrukcije su NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA; SWIFT: NOBIBA22; BA395551101000241265; JAVNA USTANOVA NACIONALNI PARK “SUTJESKA” TJENTIŠTE BB.

Iz Uprave Nacionalnog parka “Sutjeska” napominju da će sve uplate biti transparentne.

 

Na Tjentištu su još u toku geološka i hidrološka ispitivanja terena, a konačan plan sanacije, kako je prošle sedmice najavila ministar građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić, trebalo bi da bude urađen za mjesec dana.

Golićeva je navela da je pomoć ponudila i Vlada Srbije, a da će Vlada Srpske i od Uneska tražiti da se uključi u finansiranje sanacije klizišta, koja će biti veoma zahtjevna i kompleksna.

Dolazak na Tjentište ove sedmice najavio je i autor spomenika, čuveni beogradski vajar Miodrag Živković.

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.