Objavljena nova koronakarta EU, hrvatska obala i dalje narančasta

Objavljena je nova europska koronakarta.

BUKA portal / 22. Juli 2021

 

Na karti koju objavljuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) ima značajnih promjena, ali kad je riječ o Hrvatskoj, stanje je isto kao prošlog četvrtka - hrvatska obala je narančasta, a kontinentalna Hrvatska je i dalje u zelenom. 

Na karti je sada gotovo cijela Francuska, s izuzetkom dvije središnje pokrajine, narančasta, kao i otprilike četvrtina Italije. Narančasto je i više od polovice Grčke te većina Danske, a i manji dijelovi Švedske i Finske. 

U crvenom su Portugal, nešto više od polovica Španjolske, Irska, Luksemburg, trećina Nizozemske, ostatak Grčke, djelić Danske te Malta. 

Tamnocrvenu boja koju označava najgoru epidemiološku situaciju ima ostatak Španjolske, ostatak Nizozemske i Cipar.

ECDC kartu ažurira svakog tjedna. Boje za pojedina područja se određuju kombinacijom broja potvrđenih slučajeva zaraze u proteklih 14 dana na 100 tisuća stanovnika i postotka testirane populacije. Najnovija karta objavljena je danas.

Riječ je o najvažnijoj karti za koronavirus u Europskoj uniji, a referentnom se smatra jer zemlje članice EU donose mjere i određuju uvjete za ulaz iz određene zemlje upravo prema boji koju ta zemlja ima na karti ECDC-a.

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.