Objavljeni headlineri MOONDANCE festivala 2021 LTD

Moondance Festival 2021 Ltd objavio headlinere za osmo izdanje koje uključjuje čak 5 događaja!

BUKA portal / 09. April 2021

 

Osim dvije glavne večeri 30. i 31. 7. ove godine u trogirskoj kuli Kamerlengo, ekipa iza Moondance Festivala pripremila je Warm Up, Pirate Boat, kao i službeni After Party.

Headlineri ovogodišnjeg izdanja

Ako je nekad i bila tajna, veza između Moondancea i Berlina je danas sve osim toga. Moondance, vodeći i nagrađivani regionalni underground techno festival, i Berlin, glavni grad techno muzike, odavno se javno vole.
Saradnja s najznačajnijom institucijom techna, klubom Tresor, počela je još 2016. kada je ekipa Moondance Festivala organizovala prvo Tresor gostovanje u Hrvatskoj povodom 25 godina kluba. Sljedeća godina donijela je Tresor na Moondance što traje i danas. Ovogodišnje izdanje donosi čak 5 berlinskih headlinera od kojih troje predstavljaju boje Tresora.

CYRK - live (Berlin)  // Handmade (Tresor / Same Bitches/ Berlin)  // Madalba (Tresor / Berlin)  // Pascal Hetzel (Berlin)  // The Analogue Cops - live (Tresor / Berlin)

CYRK projekat iza kojeg stoje Sammy Goossens i Pascal Hetzel je po mnogim relevantnim magazinima, odličnim izdanjima na prestižnim etiketama, kao i vanserijskim live nastupima, jedan od trenutno najzanimljivijih electro/techno dua, ne samo u Berlinu, već i mnogo šire. Electro i broken techno izdanjima pomjeraju granice preporođenog žanra na čijem vrhu trenutno stoje. Ovo će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj i regionu.                                                                                                                                                                     

HANDMADE Još od 2009. godine on je rezident kluba Tresor, ali i još jedne kultne berlinske večeri - “Same Bitches”. Ovoga zaljubljenika u crnu plastiku kojoj je do danas ostao vjeran možemo bez ikakve sumnje staviti u rubriku The Art of DJing. Njegov jedinstven i sofisticiran pristup miksanju i spajanju različitosti u smislenu cjelinu, nadaleko je prepoznat i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pa tako ni Moondance publiku koja ga je već tri puta nagradila gromoglasnim odobravanjem. Veselimo se novom nastupu. 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.