Očistili ulicu od smeća i pozvali sugrađane da urade isto

Grupa aktivista jutros je u banjalučkom naselju Petrićevac očistila ulicu od smeća koje su napravili nesavjesni građani.

BUKA portal / 13. Mart 2019

Naime, grupa mladih ljudi uklonila je smeće koje mjesecima tu stoji, te se nakupljalo po trotoaru i zelenim površinama. Pokazali su kako izgleda primjer dobre prakse, te kako se uz malo volje i truda može postići mnogo.

- Htjeli smo samo pokazati da ako svako očisti samo ulaz u svoje dvorište i svoju ulicu možemo imati čist grad. Pozivamo sve banjalučane da urade isto, i vidjećete male, ali veoma važne promjene u našem gradu, rekao je Ivan Begić, koji je predvodio akciju.

Aktivisti su takođe najavili peticiju za izgradnju trotoara u ulici Ivana Gorana Kovačića koja povezuje Petrićevac sa Budžakom, naselje sa ostatkom dijela grada, autobuskom i željezničkom stanicom.

- Zalagaćemo se da ulice liče na ulice: Sa pješačkim prelazom koji ne morate tražiti lupom jer je izblijedio, normalnim drvoredima i trotoarima... A vas dragi Banjalučani pozivamo da očistite svoje ulice, svoje naselje, kad već to ne rade oni koje plaćamo, i da nam pošaljete fotografije vaših malih akcija, zaključio je Begić.

Aktivisti kažu da je ovo samo još jedna u nizu od aktivnosti koje će pokrenuti, sa ciljem podizanja svijesti mladim ljudima da se moraju aktivirati i sami početi raditi na pozitivnim promjenama u društvu i okolini.

Podsjećamo na globalni izazov koji se proteklih dana proširio društvenim mrežama.


 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.