Od danas 'BH vozom' povezani Sarajevo, Tuzla, Doboj i Banjaluka

Željeznice Federacije BiH su, nakon dogovora s Željeznicama RS-a, od danas “BH vozom” povezale Sarajevo, Tuzlu, Doboj i Banju Luku.

FENA / 01. August 2017

Na ovoj relaciji saobraćat će “talgo” garnitura Željeznica Federacije BiH, a očekuje se oko 100 do 150 putnika po garnituri.

-Uvođenjem ovog voza našim građanima, turistima i svima drugim pružit ćemo kvalitetnu uslugu, uz jeftiniji prijevoz na našem prostoru - rekao je Enis Džafić, generalni direktor Željeznica FBiH.

Podsjetio je da dvije željezničke kompanije već imaju dobru saradnju u teretnom saobraćaju i sada to žele da prošire na putnički.

-Uvođenjem 'talgo' vozova Željeznice su znato povećale broj prevezenih putnika, jer ovi vozovi pružaju vrhunski komfor, svi vagoni su klimatizirani, imaju uslugu intereneta, TV, bife salon – rekao je Džafić.

Radit će se, kazao je, na otvaranju i drugih željezničkih pravaca, a cilj je da dođu do Bihaća, odnosno da se uspostavi putnički prijevoz na svim prugama u BiH.

I v.d. generalnog direktora Željeznica RS-a Dragan Savanović je dodao da su otklonjeni svi tehnički problemi da se od danas uvede brzi voz od Sarajava do Banje Luke.

-Ubjeđen sam da će ovo dati jednu novu dimenziju u željezničkom saobraćaju te svojim komforom opredijeliti građane da radije putuju vozom, nego drumom – rekao je Savanović na zajendičkoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Redovna cijena karte na relaciji Sarajevo-Banja Luka je 25,80 KM (povratna 41,70 KM), na relaciji Sarajevo-Tuzla je 21,40 KM (povratna 34,60 KM), a na relaciji Tuzla- Banja Luka 20,00 KM (povratna 32,40 KM).

Za 'talgo' vozove obavezna je rezervacija uz voznu kartu za sve putnike, čija cijena iznosi  jednu KM.

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.