Odbornik Saša Lazić napustio sjednicu kolegijuma: "Izašao sam jer ne mogu više da slušam..."

Upravo

BUKA / 08. April 2021

 

Odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić napustio sjednicu kolegijuma koja se danas održava u Gradskoj upravi Banjaluka.

"Nije mi namjera da izlazim sa ekskluzivom", rekao je Lazić, " ali vanredna sjednica o budžetu će biti u četvrtak". Želja mu je, naglasio je, da izrazi svoje impresije povodom beskonačnih sastanaka i rasprava o usvajanju i neusvajanju raznih prijedloga, kao konstruktivnih, tako i nekonstruktivnih.

"Ne mogu više, izašao sam iz ove prostorije, jer ne mogu više da slušam. Ja sam prije 4 godine udarao po bivšem gradonačelnikiu, opoziciono djelovao, ali nisam od prvog dana išao da rušim gradonačelnika, da rušim budžet, da rušim vlast i gradonačelnika. Pokušavao sam da budem konstruktivan, imao sam ubjedljivo najviše pitanja, prijedloga, diskusija, ne pričam to da se hvalim, pričam o vrstama pristupa. Ovo je čista politika, oni su ovdje došli da nametnu nešto svoje, ovo je razbijanje gradskog budžeta", rakao je Lazić.

Na sjednici Kolegijuma Skupštine Grada trebalo bi da bude utvrđen datum održavanja vanrednog zasjedanja gradskog parlamenta o budžetu.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke rekao je da je Saša Lazić pošten čovjek i da nema želudac za ovakva prepucavanja.

"Najgore je kad vam ljudi mede, a u ruci imaju bajonet", rekao je Stanivuković.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.