Održana vanredna konferencija za medije: Draško Stanivuković donio bijeli hljeb u Narodnu skupštinu RS

Adam Šukalo poslanik u prošlom sazivu i Draško Stanivuković, narodni poslanik u novom sazivu Narodne skupštine RS održali su vanrednu konferenciju za medije.

Elvir Padalović / 19. Novembar 2018

Oni su jedan drugom predali bijeli hljeb a Adam Šukalo se tom prilikom obavezao da će novac namijenjen za njega po isteku mandata u trajanju od 6 mjeseci - famozni bijeli hljebm donirati u poseban humanitarni fond.

Šukao će tako dodijeliti sva sredstva u hukanitarne svrhe, dok će se Stanivuković odreći svoje plate u korist ovog humanitarnog fonda.

Draško Stanivuković je rekao kako će se boriti da se bijeli hljeb kao privilegija za političare ukine, jer se taj novac može iskoristiti u neke druge svrhe za pomoć narodu .

 

 

"Ovaj bijeli hljeb je nešto što svi političari lete da prime. To je ono što nema priliku svaki građanin nakon što ostane bez posla. Adam je neko ko se borio da se ukine bijeli hljeb, a narodni poslanici to nisupodržali. Danas on ima pravo na bijeli hljeb. Ja mu uručujem simbolično bijeli hljeb i pitam ga šta ćeš da uradiš sa tim" rekao je Stanivuković danas u skupštini RS.

"Ja ovaj bijeli hljeb neću uzeti sebi već ćemo bijeli hljeb vratiti narodu, koji je omogućio političarima da ovu neopravdanu privilegiju koriste po isteku mandata. Draško je najavio da će se odreći poslaničke naknade a skroz dok imamo prava, ja na bijeli hljeb a on na naknadu, i to nećemo raditi na način da to opet damo političarima pa d aoni to iskoriste na nove privilegije, veće ćemo mi taj bijelji hljeb dati narodu u vidu kompletnih naknada. Ovo je prvi primjer da je jedan političar u BiH to uradio." rekao je Šukalo.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.