Oko 108 miliona Kineza ponovo u izolaciji: Obustavili javni prevoz, zatvorili škole i stambene blokove

NEDUGO POŠTO SE ŽIVOT POČEO VRAĆATI U NORMALU

BUKA portal / 20. Maj 2020

U namjeri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Šulan najavili su donošenje dosad najstrožih mjera - stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana

 

Oko 108 miliona stanovnika jednog regiona na sjeveroistoku Kine ponovo se nalazi u izolaciji, pošto se tamo opet pojavio korona virus, kojim je zaraženo 34 ljudi.

 

Nedugo pošto je širom zemlje počeo povratak na normalan život, gradovi u provinciji Jilin obustavili su željeznički i autobuski prevoz i zatvorili škole, a u karantinu se nalaze desetine hiljada ljudi.

 

Kako navodi "Bloomberg", ponovno uvođenje strogih mjera uznemirilo je mnoge stanovnike, koji su smatrali da je, što se tiče epidemije korona virusa u njihovoj zemlji, najgore već prošlo, javlja Tanjug a prenose mediji.

 

Iako rast broja zaraženih nije toliko brz kao što je to prošlog decembra bio slučaj u Wuhanu, kineskom gradu u kojem je globalna pandemija i počela, brza i snažna reakcija vlasti u Jinanu odražava strah Kine od mogućih posljedica novog talasa zaraze, čije je obuzdavanje već izazvalo ogromnu društvenu i ekonomsku štetu u toj zemlji.

 

U namjeri da suzbiju širenje virusa, vlasti u gradu Shulan najavili su donošenje dosad najstrožih mjera - stambeni blokovi sa potvrđenim ili potencijalnim slučajevima biće zatvoreni, a izlazak iz kuće na dva sata radi kupovine najosnovnijih potrepština biće dozvoljen jednom članu svakog domaćinstva svakog drugog dana, navodi "Bloomberg".


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.